خانه / سینما / گفتگو با مونا فرجاد بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون: فکر نکردم کسی هستم

گفتگو با مونا فرجاد بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون: فکر نکردم کسی هستم

پریس تنظیفی: 

 

مونا فرجاد ، متولد ۲۵ فروردین ماه سال ۱۳۶۳ در تهران است ، وی دختر کوچک «جلیل فرجاد» است و فارغ التحصیل رشته اقتصاد نظری است ، وی علاوه بر بازیگری به کار دوبله نیز می‌پردازد ، از دو سالگی با بازی در مجموعه بهاران به همراه پدرش بازیگری را آغاز کرد . از ازدواج و یا همسرش هیچ عکس یا خبری منتشر نشده است.  بعد از آن در چندین فیلم و سریال نقش بازیگر کودک را ایفا مکرد و بعد از آن یک مدت در کار بازیگری وقف ایجاد کرد تا اینکه در ۱۸ سالگی به طور جدی تری دوباره به این حرفه روی آورد و تا کنون در سریالها و فیلم های زیادی به ایفای نقش پرداخته از جمله:

فیلم های سینمایی

ماهورا (۱۳۹۵) قرار بعدی همان‌جا (۱۳۹۲) متل قو (۱۳۹۱) راز فانوس (۱۳۹۱) عاشق (۱۳۸۵)

سریال‌ها

ساختمان پزشکان، خسته دلان،  شاید برای شما هم اتفاق بیفتد، بوی باران، خاتون، خوش‌رکاب، خوش غیرت ، مزرعهٔ آفتابگردان  و پایتخت۲

 

۱.در یک خانواده ای که همه فرجاد ها با هم متحد، هنرمند و بازیگر هستن مشکلی ندارید که از اول بچگی تو این حرفه و عرصه بودید؟

 

نه اتفاقا مشکلی نداریم و خیلی هم خب هست چرا که همه شرایط کاری هم درک می کنیم و گلایه نمی کنیم چرا نبودی چرا نیستی و…. فقط سختی این است که برای یک سری کار ها که حداقل یک نفر ما باید باشیم هر سه نفر سرکار هستیم و اتفاقا بسیار خوب هست چون وقتی که آدم ها با هم همکار هستن همدیگر درک می کنند شرایط می فهمند و به دیگه کمک و مشورت می دهند و با هم همفکری می کنند

 

۲.فکر نمی کنید به دلیلی دستی بر آتش داشتن پدرتان در حرفه بازیگری و سینما شما هم مشغول به کار هستید؟

 

اصلا نمی توانیم بگویم چنین چیزی نیست چرا که اگر آقای جلیل فرجاد به عنوان پدر بنده در این حرفه نبودن شاید ده درصد علاقمند بشم و وارد این حرفه بشم . من و  مارال از زمان بچگی سر تمام فیلم برداری ها تئاتر ها می رفتیم اصلا بابا می دونست که ما تو نفر ببره و از همون کودکی پشت صحنه، دوربین و… برام جذاب بود و دوست داشتم خودم بازی کنم دقیقا یادم هست  سریالی بود برای کودک نوجوان به نام حکایت و حکمتی با اینکه شش الی هفت سالم بود سن کمی داشتم خودم به بابام پیشنهاد دادم در آن فیلم بازی کنم و از او خواستم  من را معرفی کند در حالی که در اون سریال دنبال پسر بچه بودند و من اسرار داشتم پسر نقش دختر کنند تا من بتونم بازی کنم و در نهایت پسر بچه ای مناسب با نقش پیدا نکردند و من بازیگر آن نقش شدم . این موضوع خیلی اهمیت دارد.

 

۳. این اتفاق برای چه سالی هست

(با خنده ) سن مرا میخواهید بپرسید .. نمی شود فقط می گویم مربوط به دهه شصت است

 

۴. درباره نسل دوم خانواده هایی که فرزندانشان وارد عرصه بازیگری شدند و بالاعکس بازیگرانی که از یک خانواده سینمایی می آیند، همیشه  داستانی  که وجود دارد این است که می گویند  باباش یا مامانش بازیگر بوده که توانسته دخترانش وارد حرفه کند و او هم به خاطر پدرمادرش مورد توجه قرارگرفته ، چقدربا این موضوع برخورد داشتید ؟

بله بی تردید با این صحبت برخورد داشتم اما  خب ، این تمام ماجرا نیست . این احتمال هست که شخصی با  پارتی بازی و فقط به خاطر حضور پدر یا مادرش در سینما وارد بشود اما  حالا این خود شخص است که باید تاثیر گذار باشد . اگر صرفا  چنین چیزی بود و من به خاطر پدرم این جا بودم باید تا الان کنار می رفت . چون   پدر من می تواند در یک کار دو کار، سه کار  و….مرا  معرفی کند  اما اگر من استعداد نداشتم دیگر از من استفاده نمی کردند و من کنار می رفتم .

 

۵-  می خواهیم درباره مدیوم صحبت کنم در حال حاضر شما روی صحنه تئاتر کار می کنید و تماشاگر اجرای زنده شما رو می بیند اگر توان بازیگر نداشته باشید خود به خود مشخص می شود و حذف می شوید

 

بله دقیقا همین طور هست اگر چنین چیزی نباشد آن بازیگر خود به خود حذف می شود ودیگر چنین چیزی برایش امکان پذیر نیست . یک کار دو کار پارتی بازی صورت می گیرد اما  آدم ها  روی آبروی خودشون بازی نمی کنند و اگر تو توانایی نداشته باشی حذف میشی . حرف من این است حضور صد در صد من به واسطه پدر بوده ولی بعد از آن به واسطه تلاش هایی که داشتم ماندگار شدم .

 

 

۶.دوست دارید که هر سه نفر با هم در یک کار بازی کنید

 

بله خیلی دوست دارم زمانی که بچه بودم تجربه این کار داشتم اما کار بسیار استرس زایی هست به عنوان مثال یک کاری با بابا بازی کردیم که نقش دایی و خواهرزاده را داشتیم و جای دیگر بابا نقش رییس من بازی می کرد و تئاتر را با مارال بازی می کردیم که خواهرم نقش دوست من را داشت ولی من تمام مدت به غیر از اینکه استرس داشتم در صحنه مقابل دوربین چه خواهد شد استرس نقش فرد مقابل که یکی از اعضای خانواده من هست را هم داشتم در کل برای من چنین کارهایی خیلی استرس زا هست اما در کل خیلی شیرین هست

 

۶. نقطه مقابل حرف شما که گفتی پارتی بازیه و…. بعضی ها هم می گند ما زیر سایه پدر کار می گیریم اما دیده نمی شیم چرا دلیلش چیه ؟

 

از قواعد و… بگذریم کار ما عواطف هست و احساسات انسانی  خیلی درآن  دخیل است .  خیلی ها شاید جلیل فرجاد دوست نداشته باشن بالطبع علاقه ای هم به کار کردن با دخترانش هم ندارد و حتی این اتفاق افتاده که قرار بوده من نقشی را بازی کنم اما به یکباره ورق برگشته و آن نقش را شخص دیگری بازی کرده .این  مسئله هم نقطه مثبت دارد، هم منفی . یادم هست زمانی که من دبستان می رفتم دختری که چند سالی از من بزرگتره بی دلیل برگشت گفت فکر کردی کی هستی با بابا جلال خودت بازی می کنی و…. در صورتی که نه من گفته بودم کسی هستم نه فکر کرده بودم بابام یا خودم بازیگر هستم و…. اون بچه در سن کودکی بدون واسته احساساتشان رو بروز میدهند و بی شک بزرگ هم می شوید  همان احساسات هم  هست

 

۷. گرایش تون به تئاتر بیشتر هست یا به سینما و تلوزیون؟

 

برای من فرقی نمی کنه و اصلا مهم نیست و کار تصویری زیاد داشتم و نمی گویم اگر تئاتر بازی می کنم اصلا کار تصویر دوست ندارم بالعکس من کار تصویری خیلی دوست دارم و تصویر شهرت و محبوبیت بیشتری خواهد داشت ولی تئاتر یک کار گروهی که در سینما و تلوزیون نمی شود آن را تجربه کنی. هر کدام فضای متفاوتی دارد و این به این معنا نیست که اگر آلان تئاتر کار می کنم پیشنهاد تصویر نداشتم و…

 

۸. ما در دنیا می بینیم بازیگران بسیار مطرحی بعد از یک مدت کار سینمایی کردن در هالیوود  به تئاتر برگشتند و ادامه کار دادند

 

هیچ وقت تئاتر کهنه نمی شه به نظر من افرادی که در کار نمایش کار می کنند هر چند وقت یکبار باید برگردن به صحنه تئاتر برگرده و مجددا تجربه کنه چرا که هر چند وقت یکبار باید روی صدا بیان تمرکز و…. کار کند و همه ی این ها اصول اولیه بازیگری است و خدا رو شکر در سال های اخیر با توجه به سالن های تئاتری که روز به روز داره بهشون اضافه می شن انگار تئاتر وارد سبد کالای خانواده و مردم دوست دارن تا تئاتر های مختلف ببینند تا سال ها پیش مردم عام تئاتر نمی دیدن و بیشتر دانشجو تئاتر و یا اهالی تئاتر بودن که می آمدن نمایش را می دیدن و می رفتن ولی الان ادم هایی که هیچ ربطی و آشنایی به تئاتر ندارند می آیند میروند

 

۹. چقدر احساس رضایت می کنید  از بازی کردن تئاتری که ژانر سنتی و سیاه بازی دارد

من به شدت  داستان نمایشی که درش بازی می کنم دوست دارم . من اول سال هملت کار کردم با آقای دادگر و بعد از اون کُلُنِل بازی کردم که هر دو خیلی عالی بودند و… اما درباره ی شیر های خان بابا سلطنه باید بگم من سال های زیادی است با خانوم آدینه دوستی صمیمی ی  دارم و هر لحظه کار کردن کنارشون برای من کلاس درس است . من از اخلاق خوب شون  از سواد ودانشی که دارند . یاد می گیرم به همین دلیلی کار کردن با ایشون برای من خیلی جذاب و  دوست داشتنی است .از آن گذشته آدم با نویسنده بازیگر و کارگردانی روبه رو هست به نام افشین هاشمی و برای خودش ید طولایی داره و جز معدود بازیگرانی است که مطرح نمی شه اما چند سیمرغ جشنواره فجر گرفته حال چه در تئاتر چه در سینما و… و آدم باسوادی هست اخلاقیات در درجه اول براش اهمیت داره و توانایی بالایی برای همخوان وهمراه کردن گروه دارد .به نظرم  کار کردن با این افراد به آدم کلی اطلاعات اضافه می کند و به عنوان یک بازیگری کار من به دلیل همکاری با ایشان خیلی سخت تر می شود چون  وقتی قراراست  با چنین آدم کار بلدی همکاری کنم  باید تلاش مضاعف انجام دهم . ببنید به من تعداد بالایی تئاتر پیشنهاد شد نه اینکه اون ها بد باشند نه اما من نمی تونستم برم و این کار بازی کنم  چرا که فکر می کردم این نقش ها و متن و .. به اندازه ای که می خواهم برای من غنی و کامل نبود اما من وقتی که «شیر های خان بابا سلطنته» را دارم بازی می کنم خودم هر روز میروم پشت پرده تا گریم و آماده بشوم بخش هایی از نمایش را می بینم و از نظر من دارم یک نمایش آموزنده و شیرین می بینم و این برای من خیلی جذاب هست .

 

۹. آخرین  فیلم شما « ماهورا » است که امسال آن را کار کرده اید کمی درباره آن توضیح می دهید؟

بازی در این فیلم شرایط خاص خود را داشت . به حدی این فیلم سخت بود که نمی‌شود درباره آن توضیح داد. ما یک چیزی درباره سختی می‌گوییم. یکی از کارهای که باید انجام می دادم و بسیار هم سخت بود قرار گرفتن داخل یک قایق بسیار باریک بود که برای انجام آن بسیار عذاب کشیدم. برای پلان به پلان این فیلم زحمت کشیده شد

نظر خودتان درباره بازی در این فیلم چیست؟

«قطعا بازی در «ماهورا» برای من یک نکته مثبت قلمداد می‌شود. تمام تلاشم را کردم که نقشم را به خوبی بازی کنم. آقای زرگرنژاد معتقد بودند شرایط بازی بازیگران در این فیلم مثبت بوده است. فیلم‌های دفاع مقدس در سینمای ما در این سال‌ها دچار تکرار بوده است، اما فیلم «ماهورا» یک درام عاشقانه است که دفاع مقدس را متفاوت از آنچه تا به حال دیده‌ایم نشان می‌دهد. موضوعاتی برای یک عشیره در این فیلم رخ می‌دهد که بسیار دردناک است. این فیلم فقط رشادت مردان جنگ نیست بلکه حضور زنان هم به خوبی به تصویر کشیده می‌شود. چندین ماه برای ساخت این فیلم زمان صرف شد. آقای زرگرنژاد سه ماه فقط در اهواز حضو داشتند. بازیگران در این فیلم فوق‌العاده بودند. خانم حجار و کیان افشار هم در این فیلم عالی حاضر شدند.

 

به عنوان آخرین سوال شما متولد ماه فرودین و به نوعی حال و هوای  عید نوروز هستید ، عید امسال چه میکنید و اصولا عیدها را بیشتر دوست دارید تهران باشید یا به سفر بروید؟

واقعیت این است که من به شخصه خاطره خوبی از سفرهایی که در ایام عید داشتیم، نداریم و واقعا این سفرها همیشه لذت عیدمان را از بین برد.وقتی فکر می کنم می بینم سال‌هایی که ایام عید در مسافرت نبودم چقدر در تهران بیشتر به ما خوش می‌گذشت. به همین خاطر دیگر در ایام عید به مسافرت نمی‌رویم. به دید و بازدید اقوام، آشنایان و دوستان می‌رویم و از هوای خوب تهران و خلوتی خیابان‌های تهران استفاده می‌کنیم. عید برای من به‌شخصه ماه خیلی خوبی است، من خودم متولد فروردین هستم و احساس خیلی خوبی نسبت به این ماه دارم. از کودکی هم عید در ذهن ما با لباس نو، خوراکی‌های خوشمزه، ‌مهمانی، عیدی و. . . ثبت شده است به خاطر همین همیشه از عید خاطرات شیرینی در ذهن‌مان وجود دارد. احساس می‌کنید که در زیر پوست درختان و برگ‌ها آب جریان دارد مثل این حرف که می‌گویند آب زیر پوستت رفته و شادابی را کاملا احساس می‌کنی.

امیدوارم سال خوب و پر برکتی برایتان باشد ؟

ممنون و همچنین برای همه مردم

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *